

Prune sunt, roșii se mai găsesc încă, așa că vă doresc spor la bucătărit. Zile calde să fie!
P.S. Acest sos nu este recomandat diabeticilor, având în vedere conținutul foarte ridicat de glucide pe care îl au prunele (circa 20%).
... și de ceapă.
Weekend plăcut!
În final, am oprit focul şi am pus marmelada la păstrare. Am obţinut un borcan şi jumătate de marmeladă parfumată şi deschisă la culoare, suficient să-mi ajungă peste iarnă, dacă mă gândesc la sumedenia de borcănele şi borcănaşe cu diferite feluri de dulceaţă şi gem pe care le avem de lichidat până în primăvară.
Ce am aflat până acum despre reţeta asta este că iese totul mai bun dacă nucile sunt noi şi curăţate de pieliţe. Cum nucile mele sunt deja bine coapte, m-am mulţumit şi cu ele...
Cuvantul zacusca este de origine slava (закуска, zakuska), la origine avand intelesul de "gustare" sau "aperitiv". Radacina slava a cuvantului (кус, kus) inseamna gustos, delicios sau a musca.
Despre tipuri ceva mai deosebite de zacuscă, precum cele cu dovlecel sau conopidă, despre zacusca de ardei cu miere, zacusca de morcov și mere sau zacusca cu pește lipovenească, puteți citi aici, într-un articol preluat de pe Gustos.ro.
Spor la gătit!