Vă povesteam aici despre un preparat care, pe mine, m-a mirat tare mult, dar care este destul de comun în alte ţări, cum ar fi Marea Britanie. Curioasă, evident că am făcut şi eu ouă murate (sunt mai degrabă marinate, zic eu), dar am venit cu propriile adaptări, aşa cum fac de obicei. Ce a ieşit vă arăt mai jos.
Am fiert 12 ouă, pe care le-am pus apoi la marinat cu sfeclă roşie şi, respectiv, muştar. Dar să o luăm metodic. În afară de ouă fierte, am mai folosit o sfeclă roşie fiartă, câteva fire de cimbrişor, oregano verde, două cepe tăiate julien, două linguriţe de muştar, oţet, zahăr, apă şi condimente: boabe de piper roşu, negru şi verde, coriandru, boabe de muştar şi două frunze de dafin.
Am închis borcanele cu capace şi le-am dat la rece. asta a fost duminică. Luni seară am deschis un borcan pentru degustare, marţi am atacat iar, miercuri am făcut pozele de mai jos, iar astăzi - joi - vă arăt ce a ieşit...
Ouăle s-au întărit şi sunt acrişoare, cu aromă de sfeclă sau muştar. Sunt un aperitiv excelent, care nu mai cere nimic picant pe lângă el, dar pe care îl văd combinat cu ceva cremos, eventual cu un fel de brânză uşoară.
Preferatele mele sunt cele cu sfeclă roşie, dar nici celelalte nu sunt mai prejos, conform altor păreri...
Cele cu sfecla rosie musai le incerc cat de curand.
RăspundețiȘtergereAndreea, si mie imi place la nebunie sfecla rosie, mai ales ca sunt inca atatea combinatii neexplorate in care poate fi.
RăspundețiȘtergereŞi eu tot fan sfeclă sunt.
RăspundețiȘtergereIar după ziua de joi, presupun că n-a mai rămas nimic. Greşesc? :)
Teodora, a mai ramas ceva: otetul si condimentele, in care mai pot pune o serie de oua...
RăspundețiȘtergeream o intrebare. "dat la rece" inseamna pun in frigider sau in camara? multumesc, mihaela :)
RăspundețiȘtergereMai degraba in frigider, Mihaela. Preparatele cu oua sau carne se pastreaza la temperaturi mai mici decat celelalte conserve.
Ștergeretrebuie ca sunt foarte delicioase , le incerc in amandoua variante
Ștergereo intrebare :
sare nu se pune?
Sarea e dupa gustul omului: unii mai mult, altii deloc. Asa ca poti sa pui dupa gust. Succes!
RăspundețiȘtergere