Provocată de Teodora şi de ale ei recipiente, mi-am adus aminte de nişte superbe vase din sticlă de Murano văzute acum vreo săptămână, la Veneţia. Le-aş fi pozat, dar nişte domni foarte convingători, postaţi în uşa magazinului nu erau de acord cu pozatul.
Aşa că am pozat ce am putut...
Da, aţi văzut bine: 500 de euro un balon.
Explicabil: tot sticlă de Murano...
Cum spuneam şi ca răspuns la comentariul pe care mi l-ai lăsat şi la linkul dat drept exemplu (mulţumesc!), sunt foarte faine.
RăspundețiȘtergereAlt stil, altă mâncare de peşte, ca să zic aşa.
Fiecare loc cu tradiţiile sale, cu specificul său.
Deci, ne pot plăcea deopotrivă vasele din sticlă de Murano şi ceramica de Horezu. :)
Adevărul este, Teodora, că nu m-aş simţi bine să mănânc o ciorbă ţărănească într-un castron din porţelan de Bohemia şi nici un bulz cu mămăligă din farfurioară chinezească.
RăspundețiȘtergereLocalul în care am mâncat carne de cal avea o veselă butucănoasă şi rudimentar pictată, dar mergea tare bine mâncarea lor tradiţională în ea. (Asta că tot îţi vorbeam despre profundul meu patriotism, la un moment dat...)