marți, 16 iunie 2015

Cea mai bună înghețată rapidă de fructe

Este cea mai bună înghețată de fructe. Știu că poate nu mă veți crede, dar singurul mod în care mă puteți contrazice este să o preparați și apoi să comentați ce nu vă place la ea. Și nu spun asta sub impresia aspectului, deși este drept că așa culoare nu am văzut de mult. 
N-o să vă vină să credeți cât de ușor se prepara, durează mai mult să o ții la răcit Dar haideți să vedem ce anume avem de făcut însă și, mai ales, cu ce.
Eu am decis să prepar această înghețată din căpșuni, dar pe parcurs mi-am spus că nu ar strica și niște vișine. 
Deși există cantități standard, ca întotdeauna, eu nu am ținut întocmai cont de ele - jumătate de kilogram de căpșuni, o cană de smântână și jumătate de cană de zahăr. Dacă preferați o variantă mai ușoară, înlocuiți smântâna cu iaurt, eventual din cel mai slab, iar zahărul cu zahăr brun ori extract de ștevie, miere ori cu nimic.
Să aveți la îndemână și câteva felii de lămâie și ceva mirodenii: esență de rom și vanilie. Plus câteva frunzulițe de mentă, pentru decor.
Căpșunile se lasă cu zahăr până se înmoaie și se topește zahărul. Le puteți încălzi puțin ca să accelerați procesul. Se pun apoi în blender împreună cu zeama de lămâie și se amestecă bine cu tot cu mirodenii, apoi turnați totul într-un recipient.
Eu asta am făcut. Se vede că a ieșit ceva tare bun dacă, până am cotrobăit eu prin congelator căutând loc pentru cutia cu înghețată abia făcută, au și dat hoții la spuma rozalie.
După câteva ore bune în congelator, am scos cutia, iar după 15 minute la temperatura camerei, am transplantat în trei castronele - câți mâncăcioși avem. Orice aș mai spune, ar dura mai mult decât lichidarea efectivă a înghețatei...


Asta-i! Singura problemă ar fi durerea de gât de după...
Acum să vedem: mă contrazice careva??

P.S. Puteți înlocui căpșunile cu alte fructe - cireșe, vișine, piersici, caise, dar și pepene roșu ori galben. Rețeta poate suferi o mică modifiare însă, în raport de tipul de fruct: în cazul fructelor mai tari, cum sunt vișinele, cireșele, piersicile sau caisele, acestea se amestecă cu zahărul și se lasă puțin pe foc, până se înmoaie și se topește zahărul. Nu merge această variantă cu pepenele roșu ori cu cel galben însă, care mai bine sunt lăsate crude.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu