Două mere, câteva prune și un pumn de boabe de strugure. O dulceață de toamne, din câteva fructe rătăcite în bucătărie.... Să mai aveți pe-aproape un pahar de vin roșu, un pahar de zahăr, două bețe de scoțișoară și ceva cuișoare, o jumătate de lămâie.
E foarte simplu: merele tăiate bucățele, prunele fără sâmburi rupte în două, struguri curățați și ei de sâmburi. Merele se stropesc cu puțină zeamă de lămâie, să rămână deschise la culoare. Apoi se pun toate fructele grămadă, să aștepte împreună cât timp se face siropul.Amestecate toate, se pun într-un sirop făcut din paharul de vin roșu și paharul de zahăr și se lasă să aștepte cam 20 de minute, înainte de a pune totul din nou la foc. În acest timp, fructele se vor însiropa, fără ca sucul lor să treacă în dulceață și să o dilueze prea mult. Se adaugă scorțișoara, cuișoarele și zeama de lămâie și se mai lasă pe foc doar cât să se lege dulceața.
Stii ce as pune sub aceasta dulceata? Ungris cu lapte in care am incorporat coaja rasa de lamaie exact atunci cand ai luat-o de pe foc si un zahar vanilat!
RăspundețiȘtergereOricum arata delicios!
Gabi draga,cred ca fructele nu au o soarta prea lunga daca apuca sa se rataceasca prin bucataria ta. Eu le sugerez sa nu se mai plimbe de colo colo :) ca or sa ajunga toate dulceata.
RăspundețiȘtergereAm uitat sa-ti zic in postarea precedenta, prajitura cu pudra de roscove a iesit divina, si stiu ca este si sanatoasa daca nu te abati de la reteta Laurei.
RăspundețiȘtergere@Nicole, cam toate dulceturile mele s-au amestecat cu orez / gris / paste cu lapte...
RăspundețiȘtergere@Ana B, am impresia ca fructele o cauta cu lumanarea. :))