Ingrediente: 130g faina, 100g zahar, 130g unt, 130g nuci macinate, 4
galbenusuri, 400g gem de capsuni
Am amestecat nucile macinate cu
zaharul si faina. Am adaugat galbenusurile si untul taiat bucatele si am
amestecat pana s-a omogenizat compozitia. Am adunat aluatul intr-o bila pe care
am invelit-o in folie de plastic si am lasat-o la rece pentru 30 de minute.
Pe masa usor presarata cu faina am
intins aluatul cu sucitorul si apoi l-am transferat in tava de copt, cu
diametru de 24 cm .
Am pus gemul deasupra si am taiat marginile aluatului lasand o margine de 0.5 cm deasupra gemului. Am
facut un grilaj din restul de coca si l-am asezat deasupra. Am introdus tava in cuptorul preincalzit
pentru 45-50 de minute.
Si rezultatul a fost delicios si pe placul familiei mele. Va invit sa
degustati si sa testati aceasta prajitura.
Oana Plăcintă
(Suceava)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu