Aveam o colegă macedoneancă, în şcoala primară. La ea am auzit prima oară de o mâncare al cărei nume l-am ţinut minte şi acum: piperchi ţâgârsiti. Mintea mea de copil a reţinut-o drept piper chiţâgârsiti şi i-am aflat numele adevărat abia când am căutat reţeta ca să scriu această postare. :))
Tot la fata asta am aflat mâncarea de castraveţi muraţi şi mult timp m-am întrebat cine a avut ideea de a face o mâncare din murături. Mai târziu, am văzur că se poate găti şi varza murată, ba chiar iese ceva grozav dacă pui un ciolan afumat alături de varza acră călită.
Dar castraveţi muraţi prăjiți nu ştiam că a avut cineva ideea să facă. Am descoperit demonstraţia căutând cu totul altceva. Cum se fac? Aveţi un minut şi jumătate să aflaţi, dintr-un video atât de explicit încât nu mai are nevoie de traducere.
Caut materie primă, să facă şi institutul meu o probă. Ştiţi pe cineva care să fi pus la murat castraveţi în saramură? Dar e musai să fie tari şi mai groşi de un deget (aşa subţiri sunt ai mei), că altfel mă apucă Paştele cailor lângă onor cratiţa în care trebuie prăjiţi. Cedez la schimb o zacuscă de ciuperci şi o reţetă italiană de marmeladă de ceapă roşie.
Lasa,este prajeala totusi,mai bine mancare.
RăspundețiȘtergereMie imi plac in mancare de legume div.,dar ii tai feliute subtiri.
Sa auzim numai de bine!
Pe mine ma tenteaza sa incerc. Si, da, am castraveti in saramura. Mie nu-mi plac(sic!, dar sotul ii adora. Mie imi plac aia in otet... Am doua "bidoane" de cate 12 l capacitate in saramura cu visin, hrean si ardei iuti, marar...
RăspundețiȘtergereElena, poate asa iti vor placea, mai stii? :))))
ȘtergereMancarea de castraveti murati in saramura cu carne de porc mai grasuta este absolut geniala.
Ștergere