Ingrediente:
1 pachet mare de piscoturi
Spuma:
4 galbenusuri
300 gr miere
800 ml lapte
500 ml frisca
20 gr gelatina
200 gr dulceata de visine
200 gr cirese din compot (fara samburi)
Mod de preparare:
Spuma:
Cele 4 galbenusuri se amesteca bine cu mierea.
Intre timp punem laptele la fiert. Turnam in fir subtire laptele peste galbenusurile cu mierea si amestecam continuu. Punem apoi compozitia la bain-marie cam 20 min si amestecam continuu. Racim apoi crema. Gelatina hidratata si topita se adauga in crema.
Batem frisca, adaugam dulceata de visine si amestecam impreuna cu crema.
Ciresele din compot se curata de samburi si se scurg de zeama.
Piscoturile se trec rapid prin zeama de la compot si se aseaza in forma in care vom pregati tortul diplomat.
Vom aseza in jurul cercului si pe platou un rand de piscoturi unul langa altul.
Toata spuma o vom pune in forma si apoi punem toate ciresele, apoi o vom indrepta frumos pe deasupra si o dam la frigider 4-5 ore.
Scoatem de la rece, desprindem inelul de pe margine si tortul poate fi servit.
Veronica Crețu (Timișoara)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu