marți, 25 iunie 2013

Concurs "Tu ce știi să faci bun din fructe conservate?”: Xandrinne Bubulina - Tort cu dulceață de căpșuni

Ingrediente: 
  • un blat de tort, din 5 oua,
  • 1 borcan de smantana (asta am folosit eu, pentru ca am avut in casa, smantana proaspata, mai grasuta; folositi smantana dulce pentru frisca, cca 500 ml, dar in acest caz cred ca se impune si niste intaritor pentru frisca), 
  • 1 borcan de dulceata de capsuni,
  • sirop de capsuni (homemade) pentru insiropat, capsuni proaspete pentru decor.
Blatul il pregatesc asa: 
Mixez bine 5 oua cu 150 g zahar, un praf de sare si putina vanilie, timp de 25 de minute, dupa care incorporez treptat 130 g faina cernuta, amestecata cu 20 de cacao; amestec cu miscari largi, de jos in sus, folosind o lingura de lemn. Torn compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si coc cca 35 de minute (sau pana trece blatul testul scobitorii), la 180 de grade.
Blatul copt, dupa ce se racoreste in forma, il transfer pe un gratar pentru prajituri. Cand s-a racit bine, il feliez, in trei.
Pentru crema mixez smantana, cu putin zahar pudra (tinem cont ca dulceata are si ea zahar); apoi, in momentul in care smantana a devenit frisca adaug dulceata, lingura cu lingura.
Feliile de blat le-am insiropat cu sirop de capsuni, diluat cu putina apa. Separat am pregatit niste capsuni prospete, pe care le-am feliat.

Am montat tortul: felie de blat, insiropat, 1/3 din crema, felie de blat, insiropat, 1/3 din crema, felie de blat, insiropat, 1/3 din crema. Am mazgalit putin tortul cu niste frisca si l-am decorat cu felii de capsuni proaspete.


Alexandrina Jijie (Xandrinne Bubulina - Suceava)

Un comentariu:

  1. arata bine si cred ca e si f gustos ,felicitari si pofta buna daca mai ai la ce,daca nu faci altul

    RăspundețiȘtergere