Despre


”A pornit totul în joacă, de la o farfurie cu căpşuni pe care nimeni nu le mai putea mânca şi o reţetă de dulceaţă "agăţată" în autobuz. Au urmat trei kiwi cam necoapte, care s-au înhăitat cu cinci căpşuni rătăcite şi cu o lămâie. Cine a apucat să mănânce din ce a ieşit mă întreabă când mai fac dulceaţă. După care... mere, banane, pere, stafide, ghimbir. Urmează busuioc, cimbru, oţet de mere, ulei de porumb, usturoi şi ardei iute... Încă nu le-am experimentat pe toate. 
Abia am început, dar am descoperit deja cât de ușor poți alunga monotonia din farfurie. Trebuie doar o crenguță aromată și un bob parfumat.
Acesta a fost începutul: o vacanță, o idee, o joacă, un blog. Vacanța s-a încheiat, joaca a rămas și a devenit serioasă. Au trecut un an și apoi încă unul. Timpul este  mai puțin, ideile mai multe. Din 4 iunie 2010, Bucătăreli la borcan - blog culinar de nișă - este aici și le găzduiește. Vreau să cred că va fi la fel încă mult timp de acum înainte. Și am motive întemeiate să cred asta: după aproape trei ani de existență, mi-ați confirmat că acest blog trebuie să meargă mai departe.
Cine sunt? Fost jurnalist, număr cu două cifre anii petrecuți într-una din cele mai puternice redacții românești. Vechile pasiuni mor greu, așa că nu m-am putut desprinde total de presă. Încă mă suprind uneori gândind, vorbind și scriind ca un jurnalist. Altfel, îmi câștig în continuare existența din comunicare. Și am singura meserie din care nu ieși niciodată la pensie: cea de părinte. Am un băiețel, care îmi este primul ajutor în inventarea numelor ciudate pentru dulcețuri și a rețetelor pentru copii.  
Nu sunt bucătar. Nu am nicio legătură cu arta gastronomică. Nu am absolvit cursuri de ”chef” și nici nu îmi doresc asta. Am învățat din exercițiu și am descoperit prin experimente. Nu emit norme și nu caut răspunsuri negăsite de alții. Nu am pretenții de specialist, iar rețetele mele nu sunt rezultatul muncii de laborator. Chiar și așa, conținutul acestui blog reprezintă un bun protejat prin Legea 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe
Fac ce îmi place și nu-mi pasă ce reguli de aur ale marilor bucătari încalc. Pledez pentru imaginație, originalitate și pentru limite duse până în locul în care ești pregătit să ajungi. Aplic asta și în bucătărie, și-n viață.
Nu mă aștept să fie toți de acord cu mine și nu mă deranjează să aud asta, dacă o fac în limitele bunei cuviințe. De aceea, comentariile pe acest blog apar doar dacă sunt aprobate. Îmi rezerv dreptul de a respinge de aici oamenii care nu pricep că libertatea îți oferă dreptul de a vorbi fără opreliști, dar și obligația de a-i respecta pe ceilalți. Cine nu acceptă acest lucru este liber să comenteze oriunde altundeva.
Nu scriu de bine pe bani. Nu scriu de rău pe bani. Nu scriu pentru bani despre lucruri în care nu cred. Scriu gratis despre ce îmi face plăcere și nu mi-e teamă să demontez imagini pe care le consider false. Scriu despre ce fac și despre ce mi se întâmplă, dintr-o perspectivă personală și foarte subiectivă. Scriu despre greșeli din care am învățat întâi eu și experiențe care pot fi de folos și altora. Pentru că experiența are valoare doar dacă o împarți cu alții.
Dacă respecți asta, te aștept oricând aici, cu brațele deschise.

Bucãtãreli la borcan
bucatarelilaborcan <at> gmail.com


Vrei să știi ce spun alții despre mine?
* Gustos.ro
” Cand intri pe blogul Bucatareli la borcan nu poti decat sa te bucuri ca ai ajuns in acest "paradis al deliciilor la borcan". Gustos.ro a descoperit cu incantare acest blog si am stat de vorba cu autoarea blogului pentru a ne da mai multe sfaturi care sa ne ajute si pe noi in Camara cu delicii. ”
                                                                                                                                                         Citește interviul integral aici.

"Cati foodbloggeri romani traiesc exclusiv din pasiunea de a scrie despre mancare? Care sunt meseriile nestiute ale acestor oameni? Din ce-si castiga existenta foodbloggerii care nu au ocazia sa traiasca doar de pe urma pasiunii pentru fenomenul culinar?"
Citește articolul integral aici.

* Prokid.ro
”Gustos.ro sarbatoreste in noiembrie Luna Copiilor si lanseaza ebook-ul “100 de retete sanatoase pentru copilul tau”. ”
Citește integral articolul aici.
* Lumearetetelor.ro
”Cea care a "comis" blogul culinar Bucatareli la borcan, pe care ne-am hotarat sa-l premiem saptamana aceasta, este din Bucuresti, si si-a castigat multa vreme existenta scriind.”
Citește interviul integral aici.
”Un astfel de om este si Gabi, cea care bucatareste cu borcane, conserve, siropuri, dulceturi si nu numai in bucataria ei digitala numita simplu Bucatareli la borcan. De la prima privire vei fi cucerit de acest blog, in care pozele te duc cu gandul la o bucatarie cocheta, iar pe masura ce vei trece prin retete – sau cum le spune ea “aventuri in bucatarie”-  te vei gasi imaginandu-ti fie o terasa italieneasca batuta de soare, fie un decor frantuzesc.”
Citește interviul integral aici. 
Unde mai scriu
Obrăznicături mari și mici – după unii blog de parenting, după mine doar un jurnal online cu isprăvile copiilor de toate vârstele, scris pentru amintire și luare aminte,
Smartwoman.ro  - de la hotnews.ro, un pic mai înainte și la dreapta,
Unde mai găsești rețetele mele
...și altele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu