luni, 13 septembrie 2010

Atâtea feluri de zacuscă

Zacusca este unul din aperitivele mele preferate, iarna, indiferent că este cu vinete copate, ciuperci sau fasole. Am descoperit însă multe alte variante, unele la care nici nu m-am gândit. Pentru că nu a trecut încă sezonul conservelor, iar unele dintre rețete mi s-au părut cu adevărat interesante, le împart cu voi:

Cuvantul zacusca este de origine slava (закуска, zakuska), la origine avand intelesul de "gustare" sau "aperitiv". Radacina slava a cuvantului (кус, kus) inseamna gustos, delicios sau a musca.

Despre tipuri ceva mai deosebite de zacuscă, precum cele cu dovlecel sau conopidă, despre zacusca de ardei cu miere, zacusca de morcov și mere sau zacusca cu pește lipovenească, puteți citi aici, într-un articol preluat de pe Gustos.ro.
Spor la gătit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu