joi, 18 noiembrie 2010

Floricică sau viermișor?

Nu reușesc întotdeauna să-mi fac copilul să mănânce legumele, așa că nu este ieșit din comun să inventez animale și flori din legumele din farfurie. Așa s-a întâmplat și de data asta, cu o conopidă din care a ieșit o delicioasă masă de seară, linsă din farfurie până la ultima picătură. Cu ce am făcut asta? Câteva buchețele de conopidă, un ou și câteva linguri de smântână.

Conopida am fiert-o puțin, în apă cu ceva condimente. Nu multe: sare, un pic de piper și un praf de busuioc. Am scos-o din apă și am pus-o la scurs, timp în care am bătut un ou mare cu două-trei linguri de smântână.

Am pus sosul din smântână și ou peste conopida împrăștiată într-un castron termorezistent...

... și am pus totul la cuptor pentru 15-20 de minute. Am obținut niște buchețele pitite sub o crustă bine mirositoare și - recunosc - puțin cam bronzată.

Deși nu arăta rău, nu mi s-a părut suficient de tentantă pentru ca piticul meu să o mânânce cu convingere la cină.
Drept urmare, am scos conopida și am înșirat buchețele unul după altul în farfurie. Primul buchețel a primit doi ochi din cuișoare și o frunză de pătrunjel într-o crăpătură ce mi s-a părut a aduce a gură. Și așa, masa de seară nu a mai fost nici conopidă și nici floricică, ci un foarte simpatic viermișor.
Săracul viermișor nu a mai apucat vreo altă fază a existenței sale, singurele vietăți rămase în farfurie, în seara aceea, fiind gărgărița roșie și fluturele mov...

4 comentarii:

  1. Ce vierme-omiduta!!! f tare! deci tu trebie sa faci adevarate puneri in scena!! Asta chiar ar putea fi tare interesant dna regizor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nevoia te invata, Nicole, nu ai incotro!...

    RăspundețiȘtergere
  3. Dificila dar si frumoasa cred ca mai este "meseria" de parinte.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa este, Ana B. :) Si asa ajungi sa te intrebi cum de ai pierdut atata vreme pana se te "angajezi" pe postul acesta...

    RăspundețiȘtergere