miercuri, 12 decembrie 2012

Cronică despre o reţetă bombă

Vine o vreme când borcanele ordonate frumos în cămară, de cu toamnă, sunt deschise. Curioşii care au dondănit pe lângă ele atâta vreme pot, în final, să se înfrupte şi să îşi dea cu părerea.
Azi - despre ardeii iuţi umpluţi cu hrean, despre care am povestit nu de mult. Şi nu ne întindem mult, că stau la rând nişte murături mititele.
 
 
Care este părerea? Că am făcut o treabă bună şi că nu a fost în zadar chinul meu de atâtea ore, în care numai nu mi-au fiert mâinile fără apă.
Sunt iuţi, aşa este. Daaaar, într-un mod diferit de ce ne aşteptam noi. Partea mai groasă şi umplută cu hrean are un gust amestecat: hreanul are aromă puternică şi care acoperă uşor alte mirosuri, dar nici ardeii iuţi nu se lasă. S-au bătut ei ce s-au bătut şi, până la urmă, a lăsat fiecare câte puţin de la el şi a ieşit ceva iute-iute, dar nu ucigaş.
Spre coadă, unde degetele mele nu au mai ajuns să ducă hreanul, se schimbă treaba. Cum s-au văzut ardeii snguri şi fără hrean care să le taie elanul, şi-au făcut de cap. Aşa că acolo este mult mai... arzătoare problema, să zicem.  
Noi am scos ardeii aceştia să însoţească o ciorbă rădăuţeană, care se bucură de un mare popularitate la noi în casă. De data asta însă, ciorba a trecut neobservată...

6 comentarii:

  1. Arata bine si cred ca sunt dementiali de buni,cum de nu am vazut reteta?aveam niste ardei iuuuuutiiiii tip ardei capia mici,sunt perfecti pentru umplut,acum la anul.
    Succes in tot ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Mihaela.
    Cred ca stiu despre ce ardei vorbesti. Sunt cumva Jalapeno?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt Jalapeno,am avut si de astia,dar cei care zic sunt ca un ardei capia mai mic ii vezi in foto
      http://rami86.sunphoto.ro/Mirodenii/65658409
      Cred ca este o incrucisare de ardei,am luat acum doi ani rasaduri din piata ,i-am luat ca ardei gras ,dar au fost capiati iuti din aia parsivi care la prima muscatura zici ca nu sunt iuti dar la a doua iti blestemi toate alea.
      Daca ai gradina la primavara iti dau rasaduri,o sa am o colectie de iuti.
      Sa auzim numai de bine!

      Ștergere
  3. aqsta imi place grozav !la anul am s-o incerc neaparat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mihaela, vreu si eu pentru colectia mea, daca ai de dat. :)
    pansy, astept reactiile. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am inteles ca esti din Bucuresti,daca da,ne auzim ,sa-mi zici daca vrei seminte sau rasaduri.
      Numai bine!

      Ștergere