duminică, 27 ianuarie 2013

Surimi cu iaurt de capră și usturoi

Ceva ușor, de dumincă. Adică pentru o zi în care nu ai chef de gătit, de stat în bucătărie, în principiu de făcut nimic altceva decât leneveală.
Așadar - surimi. Erau congelate, cumpărate de la Lidl, la pachețel. (Nu le fac reclamă, am și reproșuri să le fac, dar rămâne magazinul meu preferat.) Două pachețele. Decongelate și tăiate cubulețe.
Jumătate de iaurt de capră cu 4% grăsime (cred că în jur de 100 de grame am pus), cinci căței de usturoi transformați în mujdei, cu un pic de ulei de măsline.
Busuioc uscat. Aș fi vrut verde, însă mi-a fost milă să jumulesc singurul fir salvat de la uscare.
Sare și piper.

Cam atât. Suficient de simplu încât să rămână timp pentru lenevit.
 
P.S. Probabil că există deja nenumărate rețete pentru a prepara surimi. Nu le-am căutat și nici nu mă interesează. Am mers pe inspirația de moment și îmi place ce a ieșit.

Un comentariu: