luni, 11 martie 2013

Cod la cuptor, cu roșii cherry marinate

Era una din zilele acelea în care ai vrea să mănânci ceva ce nu ai mai mâncat. Ceva care să nu fie greu de preparat. Ceva pentru care să găsești tot ce îți trebuie fără să bați drumul până la ”Dragonul roșu”, pentru cine știe ce condiment. Ceva care să nu pice greu și să nu se strice dacă rămâne până a doua zi. Care să poată fi mâncat rece, dacă nu ai chef să încălzești cuptorul pentru numai două îmbucături.
Am vrut pește și am găsit fileuri de cod. Nu știu câte fileuri au fost. Le-am uns bine cu ulei de măsline, usturoi, sare și pepper lemon și apoi m-am întrebat ce să fac cu ele. Erau prea multe ca să le pot așeza întinse în tavă în așa fel încât toate să poată înota în sos. Și... sos... ce sos să fac??
Și ce mi-am zis: de ce trebuie să stea întinse, când le pot rula? Așa că le-am rulat pe fiecar separat, le-am pus în tavă cu găurile în sus. Am scotocit printre borcane și am găsit niște roșii cherry marinate cu usturoi și busuioc de îți lasă gura apă. Așa că am pus în fileurile de cod câte o roșie-două marinate și câteva boabe de piper.
Și pe urmă, la cuptor...
Nu cred că a durat mai mult de jumătate de oră. Ce am obținut s-a înhăitat cu niște broccoli și a rezultat asta:

Ce bine este să ai mereu în cămară ceva pus la borcan... Fără roșiile cherry marinate cu usturoi și busuioc, aș fi avut probabil o cină banală din pește.

4 comentarii:

  1. Arata demential ! imi imaginez gustul !Ma faci ca la toamna sa ma apuc iar de conserve !!!!
    Gaby draga, ma intreb de ce nu renunti la cuvintele de control.ca-s tare enervante.
    Vorba mea e pupu-te!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pansy, nu doar aratarea e dementiala. :))
      Cuvintele de control reduc spam-ul. E enervant sa ai mereu inbox-ul plin de oferte la mate pentru carnati. Habar nu am de ce tocmai asta ajunge la mine...

      Ștergere
  2. Buna Gabi. Te invit la concursul de gatit pentru prieteni, inspirat de retetele din anii '20 ale strabunicii lui Elizabeth Gilbert, Margaret Yardley Potter si de "Cartea de bucate, ospitalitate si povesti minunate". Mai multe amanunte gasesti la mine pe blog http://brindusascheaua.blogspot.ro/2013/03/concurs-de-gatit-pentru-prieteni-Humanitas.html

    O pimavara frumoasa sa ai! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, BRandusa, pentru invitatie. Am ales deja reteta. :)

      Ștergere