miercuri, 13 martie 2013

Concurs pentru bloggerii culinari: ”De ce carte, dacă avem blog?”

Bloooogeri, bloooggeriiii!
Vă provoc la întrecere!
În cuțite să ne batem, în focuri de grill să ne ardem, în furculițe să ne împungem ori în scriitură să ne măsurăm, că-i mai dreaptă? În scriitură, spun eu, că scriitura ne dă de lucru în acest concurs și a rodit cărți frumoase, până la noi.
V-am întrebam de curând de ce să mai citim cărți culinare, dacă tot avem internetul plin de rețete. Acum vă pun răspunsurile la încercare, într-un concurs lansat de Bucătăreli la borcan și sponsorizat de librăria online Books Express.
Câștigătorii - căci vor fi doi - vor primi câte un voucher în valoare de 150 de lei pentru achiziția de cărți din librăria online. Nici ceilalți participanți la concurs nu vor ieși în pierdere, căci vor primi un discount de 50% pentru prima comandă făcută până în 15 aprilie, discount care se aplica inclusiv la cărțile aflate deja la reducere pe site.
Dar să vedem regulile de concurs.
Într-o postare pe blogul vostru, dați răspuns la întrebarea de mai sus - de ce am mai citi cărți culinare, dacă internetul este plin de rețete și bloguri culinare - și faceți referire la ”concursul organizat de Bucătăreli la borcan și sponsorizat de Books-Express” cu link către site-urile organizatorului și sponsorului. Publicați apoi numele vostru și link-ul către povestea care ați scris-o pe blogul, într-un comentariu atașat acestei postări, cel târziu până în 22 martie, ora 23.59, astfel încât să le pot introduce în concurs. Lista tuturor postărilor intrate în competiție va fi publicată în 23 martie.
Între 23 și 29 martie (ora 23.59), vor avea loc jurizarea și votarea, pentru desemnarea câștigătorilor celor două premii, respectiv:
- premiul pentru cea mai interesantă postare. Evaluarea va fi făcută de mine și un reprezentant Books Express, notând postările în raport de următoarele criterii: originalitatea abordării, argumentele aduse, calitatea scriiturii și corectitudinea textului din punct de vedere gramatical. Pentru fiecare criteriu, vor fi acordate maximum două puncte. Câștigător va fi bloggerul a cărui postare reunește cel mai mare punctaj.
- premiul pentru cea mai populară postare. Desemnarea se face prin votul cititorilor, care vor avea la dispoziție, pe Bucătăreli la borcan, timp de o săptămână, un formular prin care vor putea susține postarea preferată. Câștigător va fi bloggerul a cărui postare reunește cel mai mare număr de voturi de la cititori.
Vom afla câștigătorii în 31 martie. Indiferent cine sunt cei doi, toți participanții la concurs vor ieși în câștig: cine nu ia premiul cel mare, dar participă la concurs primește discount de 50% la prima comandă plasată la sponsor până în 15 aprilie. discount aplicat inclusiv la cărțile aflate la reducere pe site.
Acestea fiind spuse, spor la scris și la votat!
Să ne vedem pe blog, cu postări multe și interesante!

13 comentarii:

  1. E timpul sa imi pun condeiul la treaba!
    L-as pune si la borcan daca imi dai o reteta buna

    RăspundețiȘtergere
  2. Oana, singura reteta pentru conservarea scrisului este sa scrii bine si sa nu iti pierzi prospetimea. Cred...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am muiat penita in cerneala, astept sa se usuce povestea :) I-am promis niste poze dragute ca sa ii tina companie! Ma asteapta cuminte pana maine, apoi trece si pe la tine!

      Ștergere
    2. Abia astept. M-ai facut curioasa...

      Ștergere
    3. http://ebunatati.blogspot.ro/2013/03/gatim-citim-impartasim-cine-nu-are.html
      Mi-a facut cu adevarat placere sa il scriu! Multumesc pentru provocare!

      Ștergere
    4. Oana, mi-a facut placere sa il citesc. :)
      Si... ma intereseaza reteta aceea de chec cu mere si ciocolata...
      Succes!

      Ștergere
  3. super concurs cu un premiu foarte tentatnt! sa-mi caut inspiratia si imi incerc si eu norocul!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca acceti provocarea. Te astept cu drag inapoi, sa intri in concurs.

    RăspundețiȘtergere
  5. Numele meu e Ioana Dreghiciu. E un concurs foarte interesant.Am încercat să-mi spun povestea într-un mod cât mai plăcut. Sper să vă placă.
    http://ioanadreghiciu.blogspot.ro/2013/03/despre-pasiuni-si-nu-numai.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Gabi, ma bucur mult ca ti-a placut!
    In ceea ce priveste reteta, cartea se deschide singura acolo! O prepar des din doua motive : se face extrem de usor si nazdravanul meu e indragostit de gustul ciocolatos.
    Detalii aici :
    http://ebunatati.blogspot.ro/2013/01/chec-briose-cu-mere-si-ciocolata.html

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna, Gabi, am reusit sa postez pe blog articolul, dar din pacate nu am apucat sa fac si poze pentru el. Multumesc pentru ocazia de a-mi aminti de ce imi place sa gatesc:) gasesti link-ul aici: http://www.biolandia.ro/blog/2013/03/21/mai-citeste-cineva-carti-de-bucate/

    RăspundețiȘtergere