marți, 5 martie 2013

Câte ceva despre Pinterest, mai ales pentru bloggeri


Pinterest este a treia rețea de socializare, ca mărime, după Facebook și Twitter, dar sunt încă destul de puțini cei care percep potențialul real de dezvoltare pe care aceasta îl oferă unui blogger, mai ales culinar. 
Început ca afacere de apartament, în 2009, Pinterest a ajuns, în ianuarie 2013, la peste 48 de milioane de utilizatori la nivel global. În România, Pinterest a urcat de la 22.000 de utilizatori, la începutul anului trecut, la peste 100.000 de utilizatori, trei luni mai târziu, după cum spune Cristi Manafu, unul dintre cei mai credibili oameni din online-ul românesc

Potrivit statisticilor, peste 80% dintre utilizatorii Pinterest sunt femei. Este explicabil astfel de ce categoriile cele mai active sunt cele din domeniul culinar, modă și do-it-yourself (varianta americanizată pentru activitățile denumite cândva generic, la școală, ”lucrul manual”).
V-am convins? Dacă eu nu am făcut-o încă, citiți ”Pinterest. La ce folosește?”, din pagina Rețete de blogging a acestui blog. Veți vedea apoi că orice blogger culinar are de câștigat din promovarea prin această rețea de socializare.
Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu