miercuri, 18 septembrie 2013

Broccoli marinat, cu busuioc verde


Am să vă povestesc despre o rețetă rapidă, pentru zilele în care cheful de stat în bucătărie cunoaște o involuție semnificativă. Să fim serioși, ni se întâmplă tuturor, nu?
Așadar, să nu mai pierdem timpul prin bucătărie și să trecem la treabă, cu un buchet mare de broccoli, câteva linguri de ulei de măsline, câteva lingurițe de oțet balsamic și una de muștar franțuzesc, un pic de apă (pentru diluarea sosului), un cățel de usturoi și o ceapă mică, plus ceva sare, piper și o mână de busuioc verde, proaspăt.
Broccoli trebuie fiert în apă sărată atât cât să nu fie tare (4-5 minute de clocot), lăsându-l - precum pastele - ”al dente”. Între timp, uleiul, muștarul, sare și piperul, oțetul și apa, împreună cu usturoiul zdrobit și ceapa tăiată fin compun o vinegretă care îmbracă perfect leguma. Deasupra merge busuiocul tăiat fin și... asta e!
Poftă bună!
P.S. Dacă totuși vă încearcă dorința de broccoli marinat și în ocazii simandicoase, dați-i jumătate de oră de îmbăiat în vinegretă. Îi face bine la ten și îi reduce din paloarea căpătată la fiert. :))) Iar după aceea va face o foarte bună impresie și va poza, fotogenic, lângă friptura de porc ori peștele pane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu