duminică, 2 martie 2014

Cadouri comestibile și o carte care mi-a plăcut


Am ieșit din hibernare și, încet încet, îmi dezmorțesc oscioarele și mă îndrept spre bucătărie, să vedem ce mai borcănim anul acesta. Apar legumele și fructele proaspete (eu zic să vă delectați deja cu niște ridichi cu brocoli, după rețeta asta, sunt o nebunie), așa că este o chestiune de timp să mă întorc la hobby-ul meu de vreme caldă. 
Până atunci, dau însă o raită prin biblioteca mea culinară. Cum încă nu-i trecută vremea cadourilor și se și apropie 8 Martie, m-am gândit să vă povestesc câte ceva despre o carte care îmi place mult și care poate fi sursă de inspirație pentru multe caduri foarte personalizate și deloc costisitoare.

În limba română, cartea s-ar numi, cu aproximație, ”Cadouri comestibile făcute în casă - Rețete simple pentru savurat și dăruit” (”Edible DIY - Simple Giftable Recipes to Savor and Share) și este distribuită în România de Books Express. O carte ca un manual de școală, dar mai groasă (176 de pagini) și incomparabil mai bine ilustrată și realizată grafic.


Ce mi-a plăcut la această carte? Ca orice carte de bucate, rețetele sunt împărțite pe categorii: dulciuri, băuturi, sosuri etc. Însă are un plus un calendar foarte util al sărbătorilor și petrecerilor dintr-un an, pentru fiecare fiind sugerate câteva rețete. Miere cu lavandă pentru Paște, gem de smochine și gin cu pere pentru Crăciun. Plus chipsuri picante din cartofi pentru picnicurile cu grătar sau bezele cu mentă pentru petrecerile copiilor.
Este adevărat că unele dintre sărbători sunt cu specific american (Valentine's Day, Mother's Day, Father's Day), însă pot fi cu ușurință adaptate: avem și noi Dragobete și 8 Martie. 
Sigur, nu știu să avem o zi a taților, însă îmi aduc aminte că s-a insistat ceva ca și bărbații să aibă o zi a lor...
Să vedem cum stăm cu rețetele... Ce spuneți despre un gem din piersici cu lavandă și despre o dulceață picantă din ceapă și smochine? Ori despre floricele de porumb aromatizate cu ierburi de Provence? Lichior cu ghimbir, vin cu portocale și altele asemănătoare...
Ar mai fi de spus că veți găsi în carte, din loc în loc, sfaturi despre rețete și idei de ambalare a cadourilor. Toate într-o prezentare care te convinge că lucrurile nu sunt atât de complicate pe cât par și care ajută să vii cu propriile idei de pregătire a acestor daruri.


Cât costă? La Books Express se găsește în două variante de preț, în funcție de termenul de livrare: 102.06 lei și 88.87 lei. 
Voi fi cinstită și voi recunoaște că am am plătit și mai puțin decât atât pentru că am publicat această recenzie, dar - așa cum am mai spus și cu o altă ocazie - am comandat un set de mai multe cărți acolo înainte de să știu ce preț redus voi plăti. 
Sigur, o găsiți și pe Amazon.com. Acolo prețul este mai mic (aproape 15 dolari dacă este o carte nouă), dar cheltuielile de transport îi cresc prețulîn așa măsură încât devine mai rentabil să o cumperi din România.
Următorul pas ar fi să trecem și la treabă, nu?

Un comentariu:

  1. Te astept cu mare drag la Campania mea de sarbatoare :http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/03/campanie-de-sarbatoare.html
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere