duminică, 12 septembrie 2010

Din bucătăria altora: cremă de măsline (Tapenade)

Crema de măsline despre care vă povestesc în continuare este un preparat obișnuit în sudul Franței, mai exact în Provence, unde este cunoscută sub numele de Tapenade. Numele ei provine de la cuvântul provensal pentru ”capere” (tapenas), unul din ingredientele acestei creme. Rețeta am descoperit-o însă pe un site din SUA.<>

Ingredientele necesare sunt următoarele:

  • - o jumătate de cană de măsline Kalamata tăiate
  • - o jumătate de cană de măsline verzi tăiate
  • - o jumătate de cană de ardei iute tăiat felii
  • - două fileuri de anșoa
  • - două linguri de pătrunjel tocat
  • - două linguri de capere bine scurse
  • - o linguriță de coajă de lămâie rasă
  • - o linguriță de cimbru tocat
  • - o jumătate de linguriță de piper negru
  • - un cățel de usturoi bine pisat
  • - un sfert de cană de ulei de măsline

Ingredientele se taie mărunt și se amestecă (pot fi zdrobite chiar și amestecate până la omogenizare), se adaugă condimentele și apoi uleiul de măsline. Se consumă la temperatura camerei, cu pâine, brânză ori fileuri de pește. Poate fi utilizată și drept condiment.
Bon apetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu