Când eram mică, mama punea în fiecare an gogoșari în oțet. Multă vreme, după ce m-am mutat de acasă, nu am mai mâncat gogoșari la fel de buni, pentru că nimeni nu îi făcea la fel cu cei pe care îi știam eu. Mi-am luat inima în dinți și sacoșele în buzunar și am atacat piața, cu gândul la gogoșari. M-am întors cu vinete, ardei grași, morcovi, păstârnac și pătrunjel, țelină și roșii. Era să uit să iau gogoșari... Am avut de lucru toată săptămâna cu sacoșele astea, dar, într-un final, am înfrânt!
Ca sa revenim la gogoșarii noștri, am avut nevoie de oțet (o parte oțet la două părți de apă), o lingură de sare și 10 cubulețe de zahăr (cam 2-3 linguri de zahăr adică) pentru fiecare litru de lichid, boabe de muștar, de coriandru și de piper, frunze de dafin, doi-trei morcovi și o rădăcină de hrean.
Am curățat gogoșarii de cotoare și i-am spălat, apoi i-am tăiat în jumătate sau în patru, dacă erau prea mari. Am curățat morcovii și hreanul. Morcovul l-am tăiat felii, iar hreanul pe lungime.
Gogoșarii i-am opărit câteva minute în oțetul pus la fiert cu sarea, zahărul și condimentele. I-am lăsat până s-au înmuiat puțin, ca să intre mai ușor în borcane.
Am băgat gogoșarii în borcane sterilizate, strecurând printre ei bucățile de morcov și de hrean. Am lăsat oțetul să se răcorească puțin și l-am turnat peste gogoșari, în borcane.
Am pus capacele deasupra și, după ce s-au răcit complet, le-am pus la răcoare.
dupa reteta dvs am facut si eu anul acesta, pare ok deocamdata
RăspundețiȘtergereUpdate: Dupa 3 zile gogosarii pot fi consumati si sunt extraordinari. Multumesc pentru reteta!
RăspundețiȘtergere