luni, 19 noiembrie 2012

Salată amestecată: varză, sfeclă roşie, morcovi

A fost un weekend productiv, în care am făcut, printre altele, o dulceață-sos de ceapă roșie și un sos picant de ardei. Despre cum a fiert o veșnicie dulceața de ceapă și cum a ieșit un sos iute-iute din niște ardei foarte dulci vă spun în alte postări.

 
Acum vreau să vă vorbesc despre o salată roz, pentru că am desfăcut unul din borcanele cu varză albă, sfeclă roșie și morcov.
Lucrurile sunt foarte simple: se toacă varza albă, iar sfecla roșie (coaptă sua fiartă) și morcovul se dau pe răzătoarea mare. Se amesteca, se pun în borcan, iar deasupra se toarnă o soluție de apă cu oțet (două părți apă și una oțet), care a fiert cinci minute cu zahăr și sare după gust, boabe de piper alb, negru și roșu, coriandru, boabe de muștar și chimen. Se acoperă borcanul și gata...


 
Două sfaturi am. În primul rând, turnați oțetuls trecurat de condimente, dacă nu vreți să vă culegeți dintre dinți bobițele de muștar.
Și doi: așteptați măcar două-trei zile până deschideți primul borcan. Păcat să nu vă bucurați de așa gust, doar pentru că vă pierdeți răbdarea...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu