Cred că vremea ploioasă din ultimele zile m-a făcut să mă gândesc la zacuscă. Aşa că, dacă tot nu am plecat nicăieri în week-end, am cumpărat o plăsuţă cu legume şi am trecut la treabă. Am avut trei vinete, patru ardei graşi (mama făcea cu gogoşari, dar nu am văzut încă în piaţă), două cepe mari şi vreo patru roşii. Am adăugat pe parcurs sare, piper negru boabe, câteva frunze de dafin şi, dacă aş fi avut, aş fi pus şi câteva boabe de ienupăr. Toate - după gust.
Am copt ardeii şi vinetele. (Ardeii i-am pus cu un praf de sare într-o oală, pentru 5 minute, să fie mai uşor de despieliţat, iar vinetele le-am curăţat cât erau încă fierbinţi.) Am tăiat bucăţele ceapa şi am pus-o la călit. Am folosit ulei de porumb, iar zacusca mea mirosea a floricele... Când ceapa s-a înmuiat, am pus vinetele şi ardeii, iar apoi roşiile, tăiate toate bucăţele.
Am lăsat totul la fiert cam 20-30 de minute, timp în care am adăugat sare, piperul boabe şi frunzele de dafin. Când am oprit focul, scăzuse bine zacusca mea şi se mai închisese puţin la culoare.
Am mancat tot , i-am rugat si nu au vrut... nici nu stiu ce au pierdut.A fooost foaaarte buna...
RăspundețiȘtergereAnda
Ce idee faina ai avut cu blogul acesta. Te-am adaugat in Reader. De-abea astept sa vad ce mai pregatesti.
RăspundețiȘtergereSaptamana asta incerc si eu neaparat reteta aceasta! :D
Faina reteta si foarte placut modul de preparare.
RăspundețiȘtergereO s-o incerc si eu.
Si simplu de facut, nu? Astept sa imi spui ca ti-a placut ce a iesit. :)
RăspundețiȘtergere