joi, 1 decembrie 2011

De ce iubesc România

Pentru că, oriunde aş pleca în lume, nicăieri nu simt că aş fi acasă.
Pentru că doar aici sunt înţeleasă de oamenii din jur fără să fi vorbit măcar.
Pentru că, indiferent de ce ar spune francezii, englezii sau italienii, nu simt că aş avea de ce să îmi fie ruşine.
Pentru că ştiu că oameni care vorbesc şi gândesc în aceeaşi limbă cu mine au lăsat în urmă fapte şi lucruri care au marcat o lume întreagă.
Nu am ales unde să mă nasc, dar am ales unde să trăiesc. Am ales România.
Voi de ce iubiţi România?

P.S.: Susţin astfel o campanie declaşată de Pro TV, Gândul, ProSport, Sport.ro, Ziarul Financiar şi Mediafax. De ce? Tocmai am explicat, în rândurile de mai sus.  

5 comentarii:

  1. Gabi, te felicit pentru că reuşeşti s-o iubeşti, eu (încă, hai să fiu optimistă) nu reuşesc performanţa asta. O iubesc cel mult pentru că-mi dovedeşte clipă de clipă că ea nu mă iubeşte şi - fiindcă eu nu sunt Lăpuşneanu :) - că trebuie prin urmare să plec...

    RăspundețiȘtergere
  2. puideblog, tu stii ca descoperim valoarea unor lucruri abia atunci cand nu le mai avem, nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi iubesc tara, pentru ca este a mea! imi iubesc tara asta pentru ca altii au murit pentru ea! imi iubesc tara pentru ca ea l-a dat pe Brancusi, pe Ionescu, pe Eminescu, pe Traian Vuia....de ce nu as iubi-o?
    Imi iubesc tara pentru muntii ei semeti, pentru Marea Neagra, care nu e asa neagra, si...daca tot suntem pe un blog culinar...pentru mancarea delicioasa pe care am invatat-o de la bunele si matusile noastre!

    RăspundețiȘtergere
  4. nu are de ce sa ne fie rusine cu tara noastra! asta inseamna ca ne e rusine propria noastra identitate? pentru ca pana la urma noi suntem tara!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru mancarea noastra delicioasa nu o iubim numai noi. As putea da cateva exemple de straini foarte indragostiti de sarmalele, vinurile si muraturile noastre...

    RăspundețiȘtergere