Dulceaţă de pere am mai făcut, dar am urmat de obicei reţeta clasică. De ce să nu fac o variaţie însă? Am avut la dispoziție trei pere, zahăr, jumătate de lămâie, o mână de migdale, câteva cuișoare și esență de rom.
Întâi de toate, am curățat perele și le-am tăiat cubulețe. Am avut trei pahare de pere, pentru care am folosit două pahare de zahăr. Am pus peste pere vreo două linguri de zahăr și esența de rom.
Restul de zahăr l-am pus la fiert cu jumătate de pahar de apă și l-am lăsat să fiarbă la foc mic. Când s-a legat siropul, când am pus perele în oală și le-am lăsat să fiarbă în continuare în sirop. Tot cam atunci, am adăugat migdalele.
desi am mancat tot imi ploua in gura cand vad
RăspundețiȘtergereAnda
desi am gustat tot imi ploua in gura cand le vad...
RăspundețiȘtergereAnda
Ieri am facut aceasta dulceata...este extraordinar de buna...nu mi-am putut imagina ca iese asa gustoasa
RăspundețiȘtergere