sâmbătă, 19 mai 2012

O reţetă "pe bază de Bucătăreli"

Aş putea încadra această reţetă la categoria "pe bază de Bucătăreli", adică reţete preparate pornind de la ce am comis, am pus pe blog şi am descoperit apoi prin colţ uitat de frigider. A fost, de fapt, o masă rapid pregătită, într-o zi ploioasă în care nu am avut chef de nimic (sau am avut chef numai de acele lucruri pentru care nu am niciodată suficient timp).
Aşadar: paste fierte al dente, ciuperci uscate şi rehidratate (eu am avut din astea), ulei de la măslinele astea, roşii cherry conservate cum am povestit aici, oregano, busuioc, ceapă şi usturoi verde din producţia proprie (despre asta nu v-am spus, trebuie neapărat să o fac :)) şi cam 15 minute de chef de bucătărit. Puse la perpelit, în tigaia teflon, în ordinea numerelor de pe tricou: uleiul şi ciupercile rehidratate 15 minute în apă fierbinte şi puţin sărată, usturoiul şi ceapa verde tăiate de-un lat de palmă, pastele, roşiile cherry, sare şi piper, iar la final crenguţele de oregano şi busuioc.
A ieşit ce vedeţi mai sus. A mai rămas ceva pentru pofticioşi, dacă nu ajung prea târziu acasă...
Şi dacă tot am avut ceva timp pentru bucătărie, am jumulit trandafirul de Damasc cocoşat de atâtea flori şi am făcut şi o dulceaţă ca la bunica. Adică aşa cum v-am arătat aici.
Vă las. Mă aşteaptă un lichior de mentă să îl scot de la macerat. L-am lăsat ceva mai mult decât era vorba şi deja îl aud cum bate din picior de nerăbdare...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu