Anul acesta, Moş Nicolae a adus unora daruri ceva mai altfel decât în alte dăţi. Unii ar numi ce s-a găsit în ghete dar cu ifose eco - bio. Alţii ar spune doar că este un cadou deloc pretenţios şi foarte personalizat: un sirop "homemade", cu aromă de iarnă, din măr, scorţişoară şi un fir de portocală. Astăzi pare a fi soare şi încă merge băut cu apă minerală, mâine însă parcă văd că îl torn în ceai...
Ca să trec la subiect, vă spun că am comis siropul având în lista de ingrediente 600 de mililitri de apă, 400 de grame de zahăr, două mere mari, 3-4 batoane de scorţişoară şi câteva cuişoare. Dar, pe parcurs, s-au înfrăţit cu ele şi trei sferturi dintr-o portocală măricică şi o jumătate de linguriţă de scorţişoară praf.
Am pus merele spălate şi tăiate bucăţi să fiarbă în apa cu zahăr. Am adăugat şi portocala, curăţată de coajă şi tăiată bucăţi. Apoi am pus beţele de scorţişoară şi cuişoarele. Şi jumătate de linguriţă de scorţişoară praf. Şi au stat la fiert până a ieşit un fel de compot foarte concentrat şi dulce-dulce. Păcat că nu am găsit anason stelat, ar fi mers şi el în compania asta...
M-am gândit apoi că aş fi putut pune merele şi portocala în storcătorul de fructe, iar apoi să pun la fiert zahărul cu sucul de mere şi portocală, eventual cu adaos de apă sau rom. Rămâne să fac aşa data viitoare...
Strecurat, frumos ambalat şi cu etichetă personalizată, siropul a ajuns în ghete. (Hehe, nu a murdărit nimic, nici măcar galoşii...) Cu tot cu instrucţiuni de folosire de la "Moaşa Nicolae şi blogu' ei", pentru un băutor cu gât bolnav, care se tratează şi cu sirop îndoit "cu apă minerală la temperatura camerei".
Bun tratament...
RăspundețiȘtergereŞi prezentarea de final e remarcabilă!