luni, 20 septembrie 2010

Miere cu nuci, alune şi migdale

Am văzut acum câtva timp, într-un magazin, borcne cu miere în care erau înghesuite diferiţi sâmburi. Cum nu am mâncat niciodată, am fost curioasă să văd ce e de capul lor. Nu am cumpărat un borcan, ci am făcut singură.

Un pumn de nuci, migdale şi alune de pădure şi un sfert dintr-un borcan cu miere au fost consumate în cadrul acestui experiment. Nucile, migdalele şi alunele trebuie să fie sănătoase şi curate.

Sâmburii i-am pus în apă fierbinte pentru o oră, ca să se înmoaie. I-am scos, i-am scurs bine şi i-am uscat tamponându-i cu şerveţele de hartie. I-am pus într-un borcan.

Am încălzit mierea şi am turnat-o -n borcan, peste sâmburi.

Zece minute mai târziu, am adăugat încă puţină miere, pentru că nivelul din borcanul cu sâmburi scăzuse.

Am turnat miere astfel încât sâmburii să fie acoperiţi complet. Am închis borcanul şi am de gând să aştept măcar o săptămână înainte de a vedea ce a ieşit.

Ce am aflat până acum despre reţeta asta este că iese totul mai bun dacă nucile sunt noi şi curăţate de pieliţe. Cum nucile mele sunt deja bine coapte, m-am mulţumit şi cu ele...

4 comentarii:

  1. Eu pana acum am avut impresia ca nucile si restul de chestii care se pun cu miere trebuie sa ramana crocante.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca e o chestiune de gust, Ana. Pentru mine, acel "trebuie sa" este foarte relativ, in toate retetele... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Uite ce am facut cu premiul de la tine!
    http://fantasia-gourmet.blogspot.com/p/bauturi-drinks.html

    RăspundețiȘtergere